mandag den 30. april 2018

En lille update ...

30.04.18

Så er hvalpene blevet et par dage gamle og alt ånder fred og idyl i hvalpekassen.

Saga passer sine hvalpe nidkært og med stor omhu. Hun trives bedst når hun er i kassen hos de små. Lufteture foregår i løb og hun har knap tid til, at sidde stille for at gøre sig ren. Fodring foregår i kassen til alle måltider. Når hun ligger i kassen er hun fuldstændig rolig. Der er ingen rumsteren eller graven. Hun ligger helt stille og nyder at passe hendes hvalpe. Hun har det bedst når de alle ligger hos hende eller er inden for rækkevidde. Når hun kommer ind fra luftetur ligger hvalpene som regel og snorker i den ene side af kassen. Saga ligger sig forsigtig i den anden side og strækker hals så hvalpene kan mærke hende. Så kommer de kravlende for at være hos hende. Hun bryder sig ikke om hvis de bare bliver liggende og sover videre. Så klynker hun og puffer til dem. Hun er så sød og er meget glad for de små. Når hun får det for varmt venter hun tålmodig til alle hvalpe sover. Så flytter hun sig forsigtig og lægger sig på den anden side. Hun er bare så sød at sidde og studerer. Hendes ro i kassen smitter af på hvalpene. De brokker sig kun hvis de synes, at mælken er lidt for længe om at løbe til. Ellers er der kun normal små knirken når de spiser eller ligger og fordøjer.

Alle hvalpe tager godt fra i mælkebaren og alle tager fint på i vægt. De er faste og stærke i kroppen og ser rigtig fine ud.

Her ser i lige en oversigt over de små med dagens vægt sammenlignet med fødselsvægt:

Rød tæve             470 gram (350 gram) +120 gram
Lilla tæve            480 gram (380 gram) +100 gram
Grøn tæve           430 gram (320 gram) +110 gram
Gul tæve             520 gram (380 gram) +140 gram
Orange tæve       410 gram (280 gram) +130 gram
Lyserød tæve      480 gram (370 gram) +110 gram
Sort han              540 gram (380 gram) +160 gram
Blå han               420 gram (300 gram) +120 gram

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Flyttedag ...

Så er de fleste poter flyttet hjemmefra. Nu har vi kun vores egen Asti og Jeanette´s Tequila tilbage. Sikke tomt og stille der er blevet m...